Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1ο Πανελλήνιο Βραβείο για το πρόγραμμα Freemobility 2016-2017

1ο Πανελλήνιο Βραβείο για το πρόγραμμα Freemobility 2016-2017!!!

freemobility1

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών συμμετείχαν δυναμικά για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα Ecomobility-Freemobility 2016-2017. Το Σάββατο 1 Απριλίου το σχολείο ενημερώθηκε για το Πανελλήνιο Πρώτο Βραβείο για την καλύτερη εργασία στο πρόγραμμα Freemobility, δηλαδή προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς της ζωής από όλους τους ανθρώπους.

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών για την πρότασή τους που με επιμονή στήριξαν καθ‘ όλη τη διάρκεια των δράσεών τους, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.

Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη. Η ομάδα Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών Ευχαριστεί θερμά την ομάδα Ecomobility του 5ου Γυμνασίου που βοήθησαν και στήριξαν κάποιες δράσεις του σχολείου, Ευχαριστεί όλους τους τοπικούς φορείς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή καθώς και Σερραίους συμπολίτες οι οποίοι μέχρι και σήμερα στηρίζουν το έργο και τις δράσεις των μαθητών.

Επίσκεψη του Γυμνασίου Ηράκλειας στο ΕΕΕΕΚ Σερρών

Επίσκεψη του Γυμνασίου Ηράκλειας στο ΕΕΕΕΚ Σερρών


3

Σήμερα μας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ηράκλειας ,για το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης που υλοποιούμε μαζί, με θέμα
το αρχαίο θέατρο. Τα παιδιά παρακολούθησαν μια προβολή με θέμα την αρχαία μουσική και τα αρχαία μουσικά όργανα,
έκαναν πρόβες χορού στην αίθουσα εκδηλώσεων και αυνδημιούργησαν θεατρικές μάσκες με την βοήθεια των καθηγητών
Καλλιτεχνικών του σχολείου μας, και φυσικά ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά τους χώρους και τη ζωή του σχολείου μας.

Περισσότερα...

Η ομάδα Freemobility του ΕΕΕΕΚ Σερρών

Η ομάδα Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών

mobil3

 

Η ομάδα Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. παρουσίασε τις δράσεις του και τα αποτελέσματα από τις έρευνές του για το Πρόγραμμα Ecomobility-Freemobility τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Τιμητική η παρουσία της Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ.Κόλλια-Τσαρουχά, η Βουλευτής Σερρών κ.Σταμπουλή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος κ.Αγγελίδης, ο πατέρας Νικήτας Εκπρόσωπος της Μητρόπολής μας, ο Προϊστάμενος της Δ/Βμιας Σερρών κ.Τενεκετζής, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας κ.Βρίτκας και κ.Γασπαρίδου, Εκπρόσωποι του Δήμου κ.Μαδεμλή, κ.Μίκηκη και κ.Βαρένη, Εκπρόσωπος της Νομαρχίας κ.Βαφειάδης και πολλών απλών συμπολιτών μας. Έπειτα από εποικοδομητικό διάλογο μετά την παρουσίαση των ερευνών κατατέθηκε και επίσημα ενώπιον όλων η καινοτόμα πρόταση της ομάδας και των Υπεύθυνων Εκπαιδευτικών για την κατασκευή προσβάσιμης παιδικής χαράς στην πλατεία του ΙΚΑ η οποία θα περιέχει παιχνίδια για παιδιά με κινητικές αναπηρίες.


Περισσότερα...

Συνεργασία του ΕΕΕΕΚ Σερρών με το ΕΠΑΛ Ηράκλειας και συμμετοχή στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Συνεργασία του ΕΕΕΕΚ Σερρών με το ΕΠΑΛ Ηράκλειας και συμμετοχή στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

4  3

Αυτό που μας αρέσει είναι να νιώθουμε τη χαρά της δημιουργίας μαθητές και εκπαιδευτικοί. Βρίσκουμε ιδέες που για κάποιο λόγο είναι ....…ξεχασμένες και εμείς τι κάνουμε!!!!!! .....τις ανασταίνουμε.

Περισσότερα...

Πρόσκληση κατάθεσης οικονομικής προσφοράς

«Πρόσκληση κατάθεσης οικονομικής προσφοράς για μετακίνηση στο ΕυρωπαϊκόΠρόγραμμα: : Erasmus+ με θέμα: «Horse Riding in Special Education for autistic children»

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών ζητά κατάθεση ενσφράγιστων προσφορών, σύμφωνα με την Υ.Α. 129287/Γ2/02-12-2011,

  1. 1.άρθρο 14, ΦΕΚ 2769/τ.Β΄/02-12-2011, για την πραγματοποίηση αεροπορικής μετακίνησης έξι (6) εκπαιδευτικών , στη Σλοβενία
  • Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) – Σλοβενία (Λουμπλιάνα)
  • Σλοβενία( Λουμπλιάνα) – Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος : Erasmus+ με κωδικό: 2015-1-EL01-KA201-014089 και τίτλο:

«Horse Riding in Special Education for autistic children» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Περισσότερα...

6ο ECO FESTIVAL ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

6ο ECO FESTIVAL ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ" , 22-25 ΜΑΪΟΥ 2017

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας "GREEN WEEK" και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Σερρών σχεδιάζει την υλοποίηση του "6ου ECO FESTIVAL" από 22 έως 25 Μαΐου 2017, διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι δράσεις που προγραμματίζονται για το έτος 2017, οι οποίες χωροθετούνται στον αύλειο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά, διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τ.Υ. Δήμου Σερρών και το Τμήμα Πολιτισμού- Αθλητισμού με υπεύθυνη-συντονίοτρια την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου. Επισημαίνεται ότι η γιορτή αυτή από το έτος 2013 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από το έτος 2015 τελεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...