Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επίσκεψη της σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης στο ΕΕΕΕΚ Σερρών

Επίσκεψη της σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης στο ΕΕΕΕΚ Σερρών

 2 4

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με εκπαιδευτικούς φορείς, σήμερα 17 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη συναδέλφων από την σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης, στον χώρο του σχολείου μας. Βάλαμε τις βάσεις για μια γόνιμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία με σκοπό την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών μας με προβλήματα όρασης.

Έγινε επίδειξη τεχνικών συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης. Ακολούθησε επίδειξη εποπτικού υλικού διδασκαλίας των μαθηματικών, πληροφορικής, φιλολογικών μαθημάτων φυσικής αγωγής, αυτόνομης διαβίωσης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης .

Για την συνέχιση της συνεργασίας προγραμματίστηκαν αμοιβαίες επισκέψεις μαθητών και καθηγητών αλλά και εδραιώθηκε μια προσωπική αλλά και   θεσμική επικοινωνία.

Περισσότερα...

Χριστούγεννα 2018

ΤΟ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ & οι: ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΣΣΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ & ΠΛΑΚΑ ΑΓΛΑΪΑ παρουσιάζουν την ταινία «Ο ΤΣΑΡΛΙ & ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτά τα Χριστούγεννα το Ε.Ε.Ε.ΕΚ μύρισε Hollywood, γέμισε μαγεία και… πλημμύρισε σοκολάτα… Ανεβάσαμε το έργο του Ρόαλντ Ντάλ «ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», όπου περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ (Μάριου Μόκκα) στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Βίλυ Βόνκα (Θανάση Κρυωνίδη).

Ο Βίλυ Βόνκα άνοιξε τις πύλες του θρυλικού εργοστασίου του σε τρείς τυχερούς (Τσαρτσίδου Ελένη, Χαραλαμπίδη Δημήτρη, Στουγιάννη Αστέρη) που βρήκαν τα χρυσά εισιτήρια που έκρυψε σε τρεις σοκολάτες! Ο Τσάρλι ήταν ένα φτωχό και τίμιο παιδί που ζούσε με τον παππού του (Μουτεσίδη Ραφαήλ) σε ένα πολύ μικρό σπιτάκι. Ταξίδεψε στο εργοστάσιο σοκολάτας, συνάντησε τον Βίλυ Βόνκα και τους βοηθούς του, τους Ούμπα Λούμπα (Διντσούδη Αναστασία, Τσιαμπακάρη Στέργιο) & πήρε σημαντικά μαθήματα ζωής! Τον ακολούθησε στο μαγικό κόσμο της σοκολάτας πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και τοπικοί άρχοντες, που παρακολούθησαν την παράστασή μας και γεύτηκαν τις δημιουργίες των παιδιών μας.

Περισσότερα...

Μια ξεχωριστή γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μια ξεχωριστή γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου με Επίτιμη Προσκεκλημένη την Ευρωβουλευτή κ.Κωνσταντίνα Κούνεβα.

pap 1290 img 0287

Με χαμόγελα, αγκαλιές, λουλούδια και παιδικές μουσικές φωνές υποδέχτηκαν ο Διευθυντής κ.Λάσκαρης Κων/νος, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών την Ευρωβουλευτή κ.Κωνσταντίνα Κούνεβα στη μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση που συνδιοργάνωσαν με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λιβαδιάς Σερρών την Παρασκευή 23 Μαρτίου για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Περισσότερα...

Το ΕΕΕΕΚ Σερρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών

 

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών

 2

 

«Η κεφάτη παρέα», όπως ονόμασε η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-GUE/NGL κυρία Κούνεβα Κωνσταντίνα τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, ταξίδεψε στις Βρυξέλες, φιλοξενήθηκε και περιηγήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις 11 Οκτωβρίου 2017. Τα χαμόγελα των παιδιών και τα χαρωπά τους πρόσωπα απέπνεαν αισιοδοξία, αγάπη και δύναμη σε όλο το Κοινοβούλιο.

Περισσότερα...

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

1

Την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών στα πλάισια της Θεσμοθετημένης από την πολιτεία « Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» πραγματοποίησε δράσεις που περιελάμβαναν :

Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία- κινητική συμπεριφορά των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου.

Ο τρόπος οργάνωσης όλων των παραπάνω έγινε κατά τρόπο που διασφάλισε την εφαρμογή της θεματικής της ημέρας (Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι) και τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση της ημέρας.

Περισσότερα...

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο 2017

Το ΕΕΕΕΚ Σερρών στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

 auto33

Το ΕΕΕΕΚ Σερρών συμμετείχε στις δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2017 και συγκεκριμένα στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»
που διοργανώθηκε
στις 22 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Σερρών με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας και Τροχαίας Νομού Σερρών .

Στο περίπτερο ενημέρωσης του ΕΕΕΕΚ πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού για το σχολείο, υπαίθρια ζωγραφική με θέμα τη μέρα χωρίς αυτοκίνητο
και οδήγηση ποδηλάτων και τρίκυκλων που διέθεσε το σχολείο μας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...