Κηροπλαστική

Στο μάθημα της Κηροπλαστικής οι μαθητές ασχολούνται με την κατασκευή χειροποίητων κεριών. Στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο του σχολείου μας, οι μαθητές μπορούν μάθουν την διαδικασία υλοποίησης των κεριών. Εμπνέονται και πειραματίζονται με το υλικό της παραφίνης, τα χρώματα και τα αιθέρια έλαια και δημιουργούν όμορφα, διακοσμητικά καλλιτεχνήματα χρησιμοποιώντας πάντοτε σωστά και με ασφάλεια τον εξοπλισμό του εργαστηρίου.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές μας εξοικειώνονται με τα διάφορα εργαλεία και τις τεχνικές, όπως είναι η χρήση των καλουπιών σε διάφορα σχήματα, η ορθή εφαρμογή του φιτιλιού, η σχηματοποίηση και σμίλευση των κεριών, η δημιουργία διακοσμητικών μοτίβων, η παρατήρηση των σωστών θερμοκρασιών στα καζάνια και στα εργαλεία κ.ά.

Σκοπός του εργαστηρίου της κηροπλαστικής είναι αποκτήσουν οι μαθητές  τις θεωρητικές γνώσεις και τις απαραίτητες τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας στο αντικείμενο αυτό στην αγορά εργασίας στο μέλλον, ή ακόμη, να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η τέχνη της κηροπλαστικής είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά με ανάγκες, ως εκ τούτου είναι απαραίτητο και απόλυτα σημαντικό να επιβλέπονται οι εργασίες από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο εργαστήριό μας μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη ποικιλία κεριών σε διάφορα σχήματα και χρώματα, κεριά σκαλισμένα ή διακοσμημένα με μοτίβα και υλικά όπως βότσαλα, κοχύλια κ.ά. , καθώς επίσης λαμπάδες και συνθέσεις Χριστουγεννιάτικες. 

Τα σχόλια είναι κλειστά.