Κοπτική, Ραπτική και Υφαντική

 

Στο Εργαστήριο Κοπτικής Ραπτικής και Υφαντικής  οι μαθητές ασχολούνται και εκπαιδεύονται  στη κατασκευή χειροποίητων χαλιών και κάθε είδους κατασκευή που αφορά τη ραπτική, πλεκτική ,υφαντική  και συνδυασμό διαφόρων άλλων υλικών. Είναι μια τέχνη κίνησης, φαντασίας, μνήμης και δεξιότητας.
Στα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήριά μας προσφέρεται  η δυνατότητα σε κάθε μαθητή να δίνει μορφή στις πρώτες ύλες,  ως επέκταση της ανάγκης του να εκφραστεί.Ειδικότερα μέσα στα εργαστήρια υπάρχουν δύο βασικοί όρθιοι αργαλειοί τύπου Mistral, στους οποίους δουλεύονται ολόμαλλα χαλιά με κόμπους.  Ακόμη υπάρχουν ατομικοί αργαλειοί σε διάφορα μεγέθη όπου κατασκευάζονται μικρά χαλάκια, πατάκια, κασκόλ, εσάρπες με τεχνητές και διάφορες άλλες πρώτες ύλες (όπως μαλλί, βαμβάκι, ύφασμα).
Έτσι μέσα από εκμάθηση δεξιοτήτων βελτιώνονται στην αδρή όσο και την λεπτή κινητικότητα αλλά και σε τομείς που αφορούν την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της ομαδοσυνεργατικότητας.  Παρέχοντας χρόνο και χώρο για να εκφραστούν  ελεύθερα, εξελίσσονται σε ευφάνταστους και έμπειρους δημιουργούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.