Χαιρετισμός Διευθυντή για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

το σχολείο σας καλωσορίζει για τη σχολική χρονιά 2021-22 και σας εύχεται καλή πρόοδο, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Βεβαιώνουμε όλους τους γονείς και μαθητές ότι θα τους βοηθήσουμε να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά.

Οπως γνωρίζετε για να μπορέσει το σχολείο να πραγματώσει τους στόχους του θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή, το κατάλληλα επιμορφωμένο προσωπικό αλλά και το απαιτούμενο κλίμα αφοσίωσης και η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Την προηγούμενη σχολική χρονιά, παρά τις συνθήκες της πανδημίας και τη μειωμένη προσέλευση μαθητών λόγω του covid 19, επιτεύχθηκε σημαντικό έργο. Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανανέωσης των χώρων του σχολείου μας, του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντηρήσαμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Η βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και της Εννιαίας ΣχολικήςΕπιτροπής ήταν καταλυτική

Απομένει σε όλους μας πλέον το καθήκον της συντήρησης και υγιεινής του χώρου. Η συντήρηση και η περιφρούρηση του κτιρίου δεν αποτελεί καθήκον μόνο των καθηγητών και του βοηθητικού προσωπικού αλλά πάνω από όλα είναι υπόθεση όλων μας.

Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις, όταν μας επιτράπηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν και το σχολείο μας συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες οι μαθητές του κατάφεραν να διακριθούν.

Στόχος του σχολείου μας είναι η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς, απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη ένταξη και επίδοση των μαθητών στο σχολείο.

Στη διάρεια αυτού του έτους θα συνεχίσουμε το πρόγράμμα ERASMUS+με τίτλο: The path to the independent life που ήταν σε αναστολή επί ενάμιση έτος. Το πρόγραμμα αφορά εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες σε χώρους φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του αναμένουμε την επίσκεψη και τη φιλοξενία των εταίρων μας, (Σλοβένοι, Πορτογάλοι, Κροάτες και Κύπριοι), στις Σέρρες στο τέλος του Οκτώβρη. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη στην Κροατία στις αρχές του Δεκέμβρη και το πρόγραμμα θα λήξει με την επίσεψη στην Κύπρο αρχές της άνοιξης του τρέχοντος έτους

Για τη νέα σχολική χρονιά οι στόχοι μας περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην παιδαγωγική πρακτική, στη διοίκηση του σχολείου και την επικοινωνία με τους γονείς, τη δικτύωση ολόκληρου του σχολικού κτιρίου, ώστε κάθε αίθουσα να διαθέτει ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τη βελτίωση λειτουργίας του ιστοτόπου που ήδη διαβάζετε και που αποτελεί το ηλεκτρονικό περιβάλλον του σχολείου μας, τη βελτίωση του εξοπλισμού των διδακτικών αιθουσών, με διαδραστικά συστήματα. από τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιας θα ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο σχολείο μας, (θεραπευτικής ιππασίας, θεραπευτικής κολύμβησης, φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας και εργοθεραπείας), από αντίστοιχους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Η ενημέρωση σας θα είναι αδιάλειπτη και συνεχής μέσα από τη διαρκώς ανανεούμενη ιστοσελίδα μας, τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την ηλεκτρονική αλληλογραφία, τα sms αλλά και την παραδοσιακή τηλεφωνική επικοινωνία και αλληλογραφία.

Εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας, καλή και δημιουργική σχολική χρόνια! Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλουμε όλοι μαζί τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν. Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σχολείο για τη νέα σχολική χρονιά και σας ευχόμαστε ευχάριστη φοίτηση και πρόοδο στα μαθήματά σας.

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Λάσκαρης

Τα σχόλια είναι κλειστά.