Erasmus+ “Στο μονοπάτι της αυτόνομης ζωής”

Με αφορμή την εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος Εράσμους με τίτλο «Στο μονοπάτι της αυτόνομης ζωής», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, , το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ των Σερρών φιλοξένησε δια ζώσης στην πόλη των Σερρών αλλά και στους χώρους του – τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας- τους εταίρους από τη Σλοβακία, την Κροατία και την Κύπρο και εξ αποστάσεως –  με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων- τους εταίρους από την Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, από τις 26 έως και τις 29 Οκτωβρίου 2021, όλοι οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου, να γνωρίσουν το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας και τα οφέλη του, να παρακολουθήσουν την ημερίδα για την κατάλληλη χρήση μεθόδων, εργαλείων, εκπαιδευτικού υλικού και προγραμμάτων που βοηθούν τους μαθητές του σχολείου μας να αυτονομηθούν, καθώς και την ταινία που έφτιαξαν οι μαθητές μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με τίτλο « Οι Όρνιθες».

 Παράλληλα και με αφορμή την εορτή της 28ης Οκτωβρίου, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη σχολική εορτή με τους μαθητές μας να στέλνουν το δικό τους μήνυμα, «μέσα από το οχυρό Ρούπελ», κατά του φασισμού! Τέλος, τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν διαδραστικά στην παρουσίαση προγράμματος σχετικού με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά και να φτιάξουν -με καθοδήγηση- τα δικά τους κέρινα σπιτάκια, στο εργαστήριο κεραμικής του σχολείου μας. Ενθουσιασμένοι και γεμάτοι με νέες γνώσεις αλλά και δεξιότητες, μας ευχαρίστησαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Δεκέμβριο, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.