Erasmus+ «Στο μονοπάτι της αυτόνομης ζωής»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους με τίτλο «Στο μονοπάτι της αυτόνομης ζωής», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ των Σερρών ταξίδεψε μέσω εκπροσώπων του, το Δεκέμβριο, αυτή τη φορά στην πόλη του Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Εκεί, αφού συναντήσαμε δια ζώσης – τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας- τους εταίρους από τη Σλοβακία, την Κροατία και την Κύπρο και εξ αποστάσεως –  με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων- τους εταίρους από την Πορτογαλία, επισκεφτήκαμε το Mali dom.

Το Mali dom είναι ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην επίτευξη μιας πληρέστερης και πιο ουσιαστικής ζωής για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες και προβλήματα όρασης παρέχοντας υπηρεσίες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων κάθε παιδιού σε ένα διεγερτικό και θετικό περιβάλλον με στόχο την αυτοπραγμάτωση. Ύστερα από ξενάγηση σε όλους τους χώρους του ιδρύματος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ημερίδα σχετική με τις ενέργειες, τις δράσεις και τις θεραπείες που ακολουθούν οι ειδικοί του χώρου ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι και τα είκοσι ένα τους χρόνια, να αυτονομηθούν.

 Παράλληλα, στο διάστημα από τις έξι έως και τις δέκα Δεκεμβρίου μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα οφέλη που έχει η θεραπεία με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, να γνωρίσουμε τα πάρκα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, να βιώσουμε μέσα από τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού τα συναισθήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με πολλαπλές αναπηρίες και τέλος να δούμε το διαθεματικό πρότζεκτ με τον ρινόκερο και μετέπειτα με την τίγρη, ζώα που κατασκευάστηκαν από κολλητική ταινία κι εξελίχθηκαν σε έργα τέχνης, φέρνοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό αλλά και τα παιδιά πιο κοντά στην κοινότητα αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ευχαριστώντας τους για τη δημιουργική και παραγωγική αυτή διαδρομή κι αφού ανταλλάξαμε ευχές για τα Χριστούγεννα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Απρίλιο στην Κύπρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.