Υφασμάτινα Βιβλία (Vol II)

Η έλλειψη εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου και προσαρμόσιμου στις ανάγκες του εργαστηρίου της υφαντικής, μας οδήγησε  στην υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος και τη δημιουργία των  υφασμάτινων βιβλίων.

Το πρώτο φτιαγμένο με βασικά υλικά του εργαστηρίου ασκεί του μαθητές σε βασικές δεξιότητες της καθημερινής ζωής, όπως κουμπιά, φερμουάρ, κορδόνια και άλλα, που όμως είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση τους στα επόμενα στάδια της υφαντικής.

Το δεύτερο αναφέρεται σε βασικές τεχνικές της υφαντικής. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες οι μαθητές μαθαίνουν για την προέλευση και τα στάδια της επεξεργασίας της πρώτης ύλης (μαλλί), να κατονομάζουν και να χρησιμοποιούν τα εργαλεία ύφανσης, να αναγνωρίζουν τα βασικά εξαρτήματα του αργαλειού, να υφαίνουν.

Τα βιβλία είναι δεμένα σε ξεχωριστά φύλλα εργασίας περασμένα σε ντοσιέ για να μπορούν να απασχολούνται πολλοί μαθητές ταυτόχρονα και αυτόνομα. Η διαβαθμισμένη δυσκολία των δραστηριοτήτων ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και στις ικανότητες των μαθητών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.