Το ΕΕΕΕΚ Σερρών επιμορφώνεται στη Μαδέρα δια… αντιπροσώπου!

Στις 5 Αυγούστου η εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ Σερρών, Μαριάνθη Σκρίνου ταξίδεψε στη Μαδέρα της Πορτογαλίας όπου και επιμορφώθηκε. Συγκεκριμένα, μετά από έγκριση της αίτησής της από το ΙΚΥ μέσω προγράμματος Εράσμους ΚΑ1, η εκπαιδευτικός ακολούθησε πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Βελτίωση των δεξιοτήτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαχείρισης έργων – Ευρωπαϊκή ανάπτυξη του σχολείου» στη Φουνσάλ της Μαδέρα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια σειρά από θεωρητικά μαθήματα για τη διαχείριση έργων, μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες διαπολιτισμικής εκπαίδευσης καθώς και εργαστήρια πρακτικής εκμάθησης εκπόνησης έργων.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος αφορούσαν στην επισκόπηση  των σχετικών χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στις πηγές πληροφοριών και στους χρήσιμους δείκτες για την ανάλυση των πληροφοριών σχετικά με τον σχεδιασμό , στην ανάπτυξη και στη διαχείριση του έργου, στις στρατηγικές αναζήτησης συνεργατών αλλά και στους ρόλους των συνεργατών στη διαχείριση έργου, στις στρατηγικές εκτίμησης , διάχυσης και αξιοποίησης καθώς και στην πρακτική εφαρμογή της διαπολιτισμικής μεθοδολογίας για τις ανάγκες διδασκαλίας καθώς και για τη διαχείριση και την υλοποίηση του έργου.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας αλλά και συνεργασίας μέσα από τις «διεθνείς» βραδιές όπου η εκπαιδευτικός παρουσίασε κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία του νομού Σερρών, με κεντρικό το λιοντάρι της Αμφίπολης καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου ( ποτάμια, λίμνη Κερκίνη, βουνά, σπήλαιο Αλιστράτης) και πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες ακανέδες, το παραδοσιακό γλυκό των Σερρών. Αντίστοιχα, δοκίμασε τοπικά εδέσματα και ποτά και ενημερώθηκε για έθιμα και μνημεία από πόλεις άλλων χωρών όπως Αυστρία, Γερμανία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Φιλανδία.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκαν πιλοτικά προγράμματα συνεργασιών με κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο που εκπροσωπήθηκε από τις πόλεις/ κωμοπόλεις της Ακράτας, της Βουλιαγμένης, του Ευόσμου, της Μεσσήνης, της Καλαμαριάς, της νησιωτικής Σάμου και των Σερρών.

Με δεδομένο ότι το Εράσμους «ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές», στις αρχές του Σεπτέμβρη πρόκειται να υλοποιηθεί εσωτερική επιμόρφωση για όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με στόχο το μοίρασμα της γνώσης, τη διάχυση της πληροφορίας και τη δημιουργία ενός « άτυπου» αλλά επαρκώς στελεχωμένου γραφείου Εράσμους στο σχολείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.