Συμμετοχή και διάκριση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών στους  πανελλήνιους αγώνες Special Olympic 2022.

Το σχολείο μας, είχε την τιμή να συμμετάσχει για πρώτη φορά, στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympic 2022 που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι Κορινθίας από 3 έως 8 Οκτωβρίου. Εκεί για 6 ημέρες 900 αθλητές με νοητική αναπηρία  απο όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αγωνίστηκαν σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympic ( Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίρηση, Μπάσκετ, Ποδηλασία, Στίβος).

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σερρών συμμετείχε σε αυτήν την γιορτή Αθλητισμού με 14 μαθητές-αθλητές συνοδευόμενοι απο 4 εκπαιδευτικούς-προπονητές.Τα αθλήματα που αγωνίστηκαν οι μαθητές μας ήταν Μπάσκετ, Κολύμβηση και Στίβος.

Η ομάδα μπάσκετ αποτελούμενοι από τους μαθητές 1) Αράπογλου Λευτέρης 2) Ράμα Γιώργος 3) Περιστεράκης Δημήτρης 4) Κατσιρμάς Δημοσθένης 5) Πεχλιβάνης Δημήτρης 6) Βελίκη Σοφία 7) Χαριζανάκη Ζαχαρούλα και 8) Σιώσης Γιώργος κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Στην κολύμβηση οι μαθητές μας Μουτεσίδης Ραφαήλ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο και το αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο, ο Μόκκας Μάριος κατέκτησε την δεύτερη θέση και  το αργυρό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο και η Τσαρτσίδου Ελένη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο.

Στο στίβο, οι μαθητές μας  Ουζούνης Νίκος  κέρδισε την 5η θέση στα 100 μέτρα και την 4η θέση στα 200 μέτρα, ο Μαμούδης Σωτήρης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο mini ακόντιο και την 5η θέση στα 100 μέτρα, τέλος, η Πεχλιβάνη Νίκη κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χάλκινο μετάλλιο στο mini ακόντιο.

Ένα μεγάλο μπράβο  αξίζει  σε όλα τα παιδιά για τον αξιέπαινο αγώνα  που έδωσαν και έκαναν υπερήφανους τους γονείς τους , το σχολείο και πάνω από όλα τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Κατά την διάρκεια των 6 ημερών τα παιδιά αγωνίστηκαν, χειροκρότησαν τις προσπάθειες των συναθλητών τους, έκαναν νέες φιλίες, χόρεψαν με την ψυχή τους στην τελετή έναρξης και λήξης, γνώρισαν νέα μέρη και επιστρέψαμε όλοι μας μαθητές και εκπαιδευτικοί με μοναδικές  εμπειρίες που θα θυμόμαστε για μιά ζωή. Ραντεβού λοιπόν σε 2 χρόνια και στους επόμενους πανελλήνιους αγώνες Special Olympic όπου και αν γίνουν !

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο- παρουσίαση που επιμελήθηκε ο συνάδελφος Πετρακόγιαννης Φώτης

Τα σχόλια είναι κλειστά.