Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από φωτογραφίες

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από φωτογραφίες» ομάδα καθηγητών και μαθητών του σχολείου μας μετέβησαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο κέντρο της πόλης των Σερρών για να φωτογραφίσουν κεντρικά σημεία και αξιοθέατα. Η επίσκεψη περιελάμβανε και την επίσκεψη σε ένα κατάστημα φωτογραφίας. Εκεί αφού ξεναγήθηκαν από τον ιδιοκτήτη και επαγγελματία φωτογράφο στους χώρους του καταστήματος βγήκαν φωτογραφίες στο φωτογραφικό στούντιο, ενημερώθηκαν για την διαδικασία μιας φωτογράφισης και τον τρόπο χειρισμού μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, την διαδικασία εισαγωγής των φωτογραφιών στον υπολογιστή και την διαδικασίας της εκτύπωσης. Οι μαθητές χειρίστηκαν οι ίδιοι την φωτογραφική μηχανή και εκτύπωσαν τις προσωπικές αλλά και τις ομαδικές τους φωτογραφίες. Ακολούθησε καφές και συζήτηση στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές μας μέσα από αυτή την βιωματική διαδικασία διασκέδασαν, γνώρισαν την λειτουργία ενός φωτογραφείου και την τέχνη της φωτογραφίας,  αυτενέργησαν , κινήθηκαν μέσα στο κέντρο της πόλης τηρώντας τους κανόνες, και ενδυνάμωσαν την αυτοπεποίθηση τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το φωτογραφείο «Φώτο ΚΛΙΚ»  και τον Κο Ζήση μου μας ξενάγησε μας μίλησε για την φωτογραφική τέχνη αλλά και για τα φωτογραφικά δωράκια που χάρισε στον κάθε μαθητή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.