Διάκριση του ΕΕΕΕΚ Σερρών σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το ΕΕΕΕΚ Σερρών συμμετείχε στις 11 Μαρτίου στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού WRO.

O μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, ως μέλος της World Robot Olympiad Association (National Organizer), ο WRO Hellas αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ για την Ελλάδα, μέσα από την οποία αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό της World Robot Olympiad™.

Με όχημά τους διαγωνισμούς, επιδιώκεται η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το σχολείο μας παρουσίασε  μια ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία επιλύει το πρόβλημα της ασφαλούς πρόσβασης αναπηρικών αμαξιδίων  σε κτήρια ή καταστήματα  με σκάλες, όπου δεν υπάρχει χώρος για τοποθέτηση μόνιμης ράμπας..

Το σχολείο μας απέσπασε τα εύσημα της επιτροπής και φυσικά την πρόκριση στην  επόμενη τελική φάση.

Ραντεβού στην Αθήνα στις 26 Μαρτίου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.