Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στο ΕΕΕΕΚ Σερρών

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο εκπαίδευσης ανανηπτών στη βασική υποστήριξη της ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στους χώρους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών και αφορούσε εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής. Τι ενέργειες θα εφαρμόσουμε δηλαδή όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα άτομο το οποίο έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Περιλάμβανε διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint), επιδείξεις από τους εκπαιδευτές καθώς και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων (οι οποίοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες ) επάνω σε ειδικά προπλάσματα (κούκλες) όπου εκπαιδεύτηκαν στην εφαρμογή συμπιέσεων και εμφυσήσεων (ΚΑΡΠΑ).

Επίσης έγινε εξάσκηση στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED), της συσκευής δηλαδή η οποία χορηγεί ρεύμα στην καρδιά για να την επαναφέρει σε κανονική λειτουργία. Τέλος, οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να τοποθετούν ένα αναίσθητο άτομο που αναπνέει σε πλάγια θέση ασφαλείας (Αντιμετώπιση Λιποθυμίας ),την αντιμετώπιση του ΠΝΙΓΜΟΥ καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν ένα θύμα ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ από ξένο σώμα η ένα κομμάτι τροφής, λαβή (Heimlich).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πιστοποίηση  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία έχει παγκόσμια ισχύ. Η πιστοποίηση τους διαρκεί για 3 χρόνια.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του προγράμματος και διασώστη του ΕΚΑΒ Παπαευστρατίου Θεοφάνη και την ομάδα του!

Τα σχόλια είναι κλειστά.