Μαθητικές ΕΕΕΕκλογές…!

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Δημοκρατικός αλφαβητισμός… Δημιουργώντας μαθητικές κοινότητες», πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας του ΕΕΕΕΚ Σερρών.

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για την εκλογική διαδικασία, κλήθηκαν να δηλώσουν τις υποψηφιότητές τους και να ορίσουν την επιτροπή των εκλογών. Με τη μέθοδο της προσομοίωσης, αφού προετοίμασαν τις ομιλίες τους, οργάνωσαν το χώρο τοποθετώντας όλα τα απαραίτητα για την εκλογική αναμέτρηση (κάλπη, παραβάν, ψηφοδέλτια, φάκελοι, σφραγίδα, ονοματικές λίστες κλπ), εκφώνησαν τους λόγους και ξεκίνησε η εκλογική αναμέτρηση.

Οι μαθητές-ψηφοφόροι ανά τμήμα, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, ακολούθησαν όλη τη διαδικασία. Ξεκινώντας από την παραλαβή των ψηφοδελτίων και των φακέλων από την επιτροπή και κατέληξαν στην κάλπη, δίνοντας την ψήφο τους στους υποψήφιους που τους έπεισαν με το λόγο τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την καταμέτρηση των ψήφων από την επιτροπή και την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το διευθυντή του σχολείου. Ακολούθησε η σύσταση και η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου για την ανάθεση ρόλων, καθηκόντων και την επίλυση λειτουργικών ζητημάτων.

Μαριάνθη Σκρίνου, ΠΕ 78, Κοινωνικών Επιστημών

Διαλεχτή Καρέλη, ΠΕ 02, Φιλόλογος

Βασίλης Καραμανίδης, ΠΕ 86, Πληροφορικής

Τα σχόλια είναι κλειστά.