Μάθημα Συμπερίληψης στη Βιολογία & Φυσική Αγωγή (1ο ΓΕΛ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΕΕΕΚ ΣΕΡΡΩΝ)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση συμπερίληψης (συνύπαρξης όλων των ατόμων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις) πραγματοποιήθηκε 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, οι μαθητές/τριες  του 1ου Γενικού Λυκείου  υποδέχθηκαν μαθητές/τριες του Ε.Ε.E.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Σερρών) και παρακολούθησαν μαζί τους το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και της Βιολογίας.

Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής περιλάμβανε παιγνίδι μικτών ομάδων στο μπάσκετ και αγώνες πινγκ-πονγκ ενώ το ειδικά διαμορφωμένο και ενδιαφέρον μάθημα Βιολογίας με αντικείμενο τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και τη χρήση του μικροσκοπίου πραγματοποιήθηκε από την Βιολόγο κ. Άννα Αλεξοπούλου  στο αντίστοιχο εργαστήριο του σχολείου που μας φιλοξένησε. Κατά την υποδοχή των μαθητών/τριών του ΕΕΕΕΚ η κ. Ελένη Κατσαρίδου φιλόλογος, σε σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην σημασία εξάλειψης στερεοτύπων και προκαταλήψεων στην κοινωνία μας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών για την πολύτιμη συνεργασία καθώς και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων  που υποστήριξαν αυτή τη δράση…

Τα σχόλια είναι κλειστά.